Możesz robić z gotowych mieszanek lub w oparciu o staro-bałkańską recepturę którą przekazujemy klientowi wraz z zakupioną maszyną.

Gotowe mieszanki:

  • Czas przygotowania ciasta jest dość krótki . Miksowanie proszku z wodą której dodajesz w określonych proporcjach do proszku trwa ok. 3-5 minut.
  • Koszt wyprodukowania jednak jest ok. 100% wyższy w stosunku do ciasta wg staro-bałkańskiej receptury.
  • Ciasto zawierają dużo emulgatorów.

Receptura staro-bałkańska bazuje na naturalnych składnikach.
Mąka , jogurt naturalny plus kilka innych ważnych dodatków.
Czas przygotowania jest znacznie dłuższy, wymagane jest odważenie składników a samo miksowanie wymaga ok. 10 minut.
Uzyskujemy za to ciastko z naturalnych składników i bez emulatorów.

Ciekawostka Mleczne produkty z Bałkanów są ponoć najlepsze. Swoją niepowtarzalną jakość zawdzięczają bakterii Lactobacillus bulgaricus. To właśnie ona jest odpowiedziana za właściwe zakwaszanie mleka które później poddaje się dalszym obróbkom. Uzyskując jogurty, sery itd. Mimo że w naturalnym środowisku bakteria występuje głównie na terenie Bułgarii to obecnie na skale przemysłową wykorzystuje się ją i w innych rejonach świata.

O smaku samych mini donatów nie będziemy pisać bo jest to oczywiście kwestia gustu.
Jednak naturalne składniki do przygotowania ciasta a tym samym naturalny finalny produkt przemawiają za recepturą z Bałkan. Ostatecznie w dzisiejszych czasach coraz mniej jest naturalnych produktów spożywczych Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja, rafinacja, napromieniowanie - Te pojęcia związane są na stale z przemysłem spożywczym. Mini donuts nie muszą być jednak z nimi związane.

Bądź z nami w kontakcie

Szybki Kontakt

Nagual 3 Sp. z o.o
ul. Kruszcowa 4,
41-902 Bytom
(32) 307 07 11
609 673 382
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mini donuts - Produkcja i sprzedaż pączków © 2009 - 2015 || powered by e-promocja